Digital marknadsföring
Strategi och marknadsplan

När vi lärt känna din målgrupp är och vilka digitala kanaler de befinner sig i kan vi börja utforma en strategi och en marknadsplan. Nyckeln är att samla kraften av organiskt innehåll och annonsering i en planering. Att publicera innehåll i flödet och att annonsera är inte samma sak och med en smart strategi uppstår ett samspel som ger dig bättre resultat av dina insatser. Vi skapar en plan för hur ofta det ska publiceras organiskt innehåll och annonsering. Vi kan även hjälpa dig med nyhetsbrev och artiklar som förstärker din kommunikation.

Innehållsstrategi

Act Mediebyrå hjälper dig ta fram en strategi kring ditt innehåll och din kommunikation. Strategin förenklar arbetet och ger dig svar på vad som ska publiceras samt var, när och hur du ska publicera innehåll. Vi hjälper dig med idéer, produktion av texter, bilder och filmer samt ger rekommendationer vilka dagar och tidpunkter innehållet ska publiceras. Som din marknadspartner kan vi sköta allt innehåll och publicering åt dig. Vi ser också alltid till att analysera ditt innehåll och publicerar när din målgrupp interagerar som mest.

Annonseringsstrategi

När vi skapar din strategi för annonsering utgår vi alltid ifrån AIDA-modellen. I startskedet när vi annonserar fokuserar vi på att skapa kännedom och medvetenhet snabbt genom betalda räckviddskampanjer. Därefter fokuserar vi på att samla data och följa kundens behov. Ofta är målet att driva trafik till en webbplats eller app, och då finns olika sätt att hjälpa användaren längst vägen. Vi skapar en kundresa för dig och dina kunder. Vi analyserar vilka plattformar och budskap som engagerar målgruppen mest. Vi testar olika budskap genom exempelvis olika texter, bilder och filmer (så kallade A- och B-tester) och förflyttar budget till de annonser som går bäst.
Strategi och marknadsplan

Så hjälpte vi Bergsskolan

Bergsskolan ville utöver det personliga mötet, kommunicera ut fördelarna med att studera på skolan till blivande studenter samt fånga in målgruppen under ansökningsperioden. 

Act Mediebyrå har genomfört analysarbete åt Bergsskolan för att hitta rätt målgrupp och se vart de befinner sig. Vi har tagit fram en annonseringsstrategi samt producerat filmer med gamla och nuvarande studenter för att använda på webbplatsen och i annonseringssyfte. Act Mediebyrå har under antagningsperioden annonserat mot blivande studenter och hjälpt Bergskolan få in ansökningar till sina utbildningar.