Act Mediebyrå stöttar det lokala näringslivet genom #SupportKarlstad

Genom att kostnadsfritt ta fram en grafisk profil, en digital informations- och marknadsplats och en strategi har Act Mediebyrå stöttat det lokala företagsnätverket #SupportKarlstad. – Det kändes riktigt bra i magen och hjärtat att hoppa på det här projektet, säger Tony Gustafsson, Vd Act Mediebyrå.

#SupportKarlstad är en digital marknadsplats med syftet att lokala företagare ska gå samman för att stötta varandra genom samarbeten som ger kunderna riktigt bra erbjudanden. Bakom initiativet står de lokala Lekia- och Babyahandlarna Mattias Jarl och Tomas Andersson.

-Det handlar såklart om att öka den lokala handeln. Just nu är det 100 procent avgörande att handla lokalt om man vill ha kvar sin favoritbutik, frisörsalong eller restaurang, säger Mattias Jarl, Lekia- och Babyahandlare.

”Möjlighet att hjälpa till”

När Act Mediebyrå fick frågan om att vara med i projektet var det enligt Tony Gustafsson aldrig någon tvekan.

– När Mattias och Tomas presenterade den här idén kände jag direkt att vi måste ta möjligheten att hjälpa till.

Act Mediebyrå satte ihop ett helt team som utifrån sina respektive kompetenser jobbat med att ta fram de olika beståndsdelarna i kampanjen.

-Vi har tagit fram hashtaggen SupportKarlstad, skapat en grafisk profil och en logga, startat upp Facebooksidan som ska användas som en digital marknadsplats, byggt målgrupper, skrivit copy, filmat, fotat, genomfört PR-aktiviteter och driftar sidan. Vi projektleder hela satsningen, säger Tony Gustafsson.

Starka tillsammans

Att Act Mediebyrå valt att inte ta betalt för arbetet är enligt Tony Gustafsson en självklarhet under rådande omständigheter och med tanke på projektets karaktär.

-Det här är ju vårt bidrag, det vi kan göra för att stimulera den lokala handeln. Många av våra egna kunder är verksamma inom besöks- upplevelse- och restaurangnäringen och de är hårt drabbade idag, säger Tony. Vi hjälper till genom att göra det vi är bäst på.

Initiativtagaren Mattias Jarl uppmanar nu alla företagare att gå med i projektet.

-Drömscenariot är att vi alla klara oss ur den här krisen framförallt med hälsan i behåll men också utan en mängd konkurser och förlorade arbetstillfällen, #SupportKarlstad

dela

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

kontakta oss