Fratelli
Isola

Hotel Fratelli beläget i centrala Karlstad, är ett boutiquehotell som erbjuder en sofistikerad och lyxig atmosfär och ger det lilla extra. Inspirerad av storstäder och medelhavsländer som Italien, Spanien och Frankrike, erbjuder hotellet en upplevelse utöver det vanliga i deras restaurang, orangeri och retreat club. Orangeriet Isola är en av Fratellis guldkorn som fokuserar på att utforska och bevara naturliga smaker.

Uppdrag och lösning

Fratellis orangeri, Isola, ska förmedla en varm känsla av att befinna sig på sydligare breddgrader. De beskriver det själva som ”vår småbusiga kusin från Rivieran, tar dig med på en resa genom atlantkustens smakfulla landskap”. Vårt uppdrag gick ut på att ta fram en grafisk profil som återskapar denna känsla.

Den röda tråden genom den grafiska profilen är en exklusiv och lekfull retrokänsla. Isola är ett ställe man vill stanna upp på i härligt sällskap där man har en ombonad känsla och en nyfikenhet för smakupplevelser.

Den grafiska profilen och logotypen ska spegla känslan av att befinna sig på de sydliga breddgraderna – plockandes solmogna apelsiner på en italiensk bakgård. 
Med hjälp av både färg, form och att O:et i logotypen bildar en apelsin förmedlar den känslan av en klunk uppfriskande aperol spritz.