Så hjälpte vi
Convoy Parts

Samabetet med Act Mediebyrå fungerar jättebra! Det är enkelt, rakt och ärligt. Jag känner att de har stenkoll på vad de sysslar med. Skönt att använda Looker Studio, det gör samarbetet transparent med ärliga siffror.

– Josef Gunnarsson
Ägare på Convoy Parts

Uppdrag, lösning och resultat

CONVOY PARTS ville få bättre koll på vad deras medieinvestering gav och vilka insatser de fortsättningsvis ska satsa på. Önskemålet var att analysera vilka mediekanaler som fungerar bäst för att öka försäljningen på webbplatsen.

Act Mediebyrå skapade en Google Data Studio för att göra det enkelt för CONVOY PARTS att analysera pågående marknadsföring, trafik till webbplatsen och konverteringar. Genom att analysera befintlig data kunde vi ta fram en rekommendation och strategi framåt.

Kanalvalet föll på Googles produkter – Google Ads, Display och shopping samt Facebook och Instagram. Dessa kanaler driver mycket trafik till webbplatsen och genererar konverteringar på ett kostnadseffektivt sätt. David Pettersson som är projektledare och Google specialist på Act Mediebyrå hjälpte till att sätta upp och utöka befintliga kampanjer i Google. Vi valde även att driva trafik och konverteringar med hjälp av annonsering i Facebook och Instagram där en stor del av målgruppen är aktiv.

Vi har producerat digitala annonser för Google Display samt annonscopy (A- och B-tester) för Facebook och Instagram.

Uppdraget påbörjades i februari 2021 och är pågående. Löpande annonsering i utvalda kanaler har resulterat i att CONVOY PARTS har slagit försäljningsrekord under perioden. Annonseringen når ut till hela Sverige, Finland och Danmark.

• ROAS (Return on Ad Spend) är 3600%

• Besöksandelen på webbplatsen har ökat med 46,84% sen samarbetet påbörjades