Så hjälpte vi
Brightec Home

”Det har varit så enkelt att jobba med Act Mediebyrå. Genom bra projektplanering och enkla processer har de prickat helt rätt gällande design av vår nya webbplats samt SEO-anpassade texter. Vi har aldrig tidigare haft så lite korr som när vi jobbat med Act. Dom förstår oss på riktigt, är kompetenta och vi är supernöjda!”

Daniel Bäckrud
Business Director på Brightec Home

Uppdrag och lösning

Brightec Group har sedan tidigare tre olika ben i koncernen där det nyaste är Brightec Home. De ville därför skapa en webbplats för att marknadsföra sina tjänster inom Brightec Home. Brightec Home är en digital plattform för kommunikation och resursbokning i fastigheter. Lösningarna skapar hållbarhet, driftsäkerhet och förenklar kommunikationen mellan till exempel fastighetsägare och hyresgäst.

Önskemål från kunden var att få fram deras kärnvärden som ska genomsyra allt ifrån struktur, design och bildmanér. Och på ett bra sätt visa enkelheten att använda produkterna och apparna – oavsett ålder.

Målet blev att skapa en webb som sticker ut i branschen och som pratar ett mer ledigt språk i kontrast till de hårda produkterna

Med Brightec Homes kärnvärden i åtanke skapade vi element och former som speglar detta och målet var att leda besökaren genom webben på ett så lättöverskådligt sätt som möjligt där vi visar produkternas funktioner.

Vi har valt att jobba med Brightecs röda grundfärg för att hålla samman Brightec Group som helhet. Vi adderade en grön, mjukare färg som ett komplement till rött, grått, svart och vitt. Det mjukar upp intrycket och förstärker helheten av Brightecs kärnvärden. Produkterna lyfts på ett smakfullt och lättöverskådligt sätt tillsammans med böljande former i bakgrunder och element som står för deras flexibilitet och värme gentemot sina kunder.

Det var viktigt att sticka ut sett till Brightecs konkurrenter. Att visa upp medarbetarnas hjärtlighet, värme och goda vilja till bra support för sina kunder var självklart. Bilderna på webbplatsen känns därför levande med mycket värme.

Vi utvecklade Brightecs symbol – deras ledstjärna – och kombinerade stjärnan tillsammans med text för att illustrera att de skapar värde tillsammans med sina kunder.

För att knyta ihop säcken skapade vi SEO-anpassade texter till webbplatsen. Texterna skulle andas enkelhet via ett lite kaxigt och ledigt språk. Ett nära sammabete gjorde arbetet både enkelt och lyckat. Det har varit viktigt att texterna förklarar kundnyttan på ett enkelt sätt, med ord som kunderna använder. Texterna ska besvara kundens frågor till den grad att de känner sig mogna att ta en första kontakt.