Så hjälpte vi
Bergsskolan

Anrika Bergsskolan grundades 1830 och ligger i Filipstad. Skolan utbildar ingenjörer och tekniker inom berg- och anläggningsteknik samt metall, och verkstadsteknik. Över 95 procent av alla elever från skolan som tar sin examen får arbete inom den bransch de är utbildade. Totalt har skolan plats för 250 studenter.

Läs artikeln: Bergsskolan vände trenden – lockar nya studenter till Filipstad.

Uppdrag och lösning

Bergsskolan har tagit hjälp med att nå ut till blivande studenter genom annonsering. Skolan ville utöver det personliga mötet, kommunicera ut fördelarna med att studera på skolan till blivande studenter samt fånga in målgruppen under ansökningsperioden. Dessutom ville Bergsskolan bygga om sin gamla webbplats och få ett mer modernt och enkelt utseende.
Act Mediebyrå har genomfört analysarbete åt Bergsskolan för att hitta rätt målgrupp och se vart de befinner sig. Vi har tagit fram en annonseringsstrategi samt producerat filmer med gamla och nuvarande studenter för att använda på webben och i annonseringssyfte. Act Mediebyrå har under antagningsperioden annonserat mot blivande studenter och hjälpt Bergskolan få in ansökningar till sina utbildningar. Vi har dessutom byggt en modern och användarvänlig webb som enkelt navigerar besökarna till relevant information.

Se mer om samarbetet